Itsenäisyyspäivän kynnyksellä

Joulukuun alettua ovat kuin varkain alkaneet myös joulupuuhastelut. Kaupassa käydessään huomaa hyräilevänsä kaupan joulusoittolistan mukana tuttuja säveliä, kotiin asettuu taloksi joulukasveja ja kynttilöitä.

Itsenäisyyspäivän kynnyksellä puuhasimme kotimaista joulua näyteikkunoihimme.

  Ikkuna1

Feelis Helsingin mainiot Hattivatit valmistetaan Keravalla Melajan toimesta ja niitä on kahta komeaa kokoa.

Ikkuna2

Balmuirin tarina on varmasti monille tuttu, ja monelle tuttuja asioita löytyy myös Balmuirin Kensington-kehyksessä katselevien Selja (os.Tuuli) ja Leevi Saarelan tarinassa. 

Leevi oli rintamalla Karjalan kannaksella Seljan pyörittäessä arkea kotirintamalla Koiviston saaressa. Monen aikalaisensa tavoin he maksoivat maamme itsenäisyydestä kalliin hinnan kotitilan ja eläinten jäädessä evakkoelämän alkaessa saarelle. Pari asettui evakkoina Rymättylään Turun saaristoon aloittaen elämän itsenäisessä Suomessa. 
Käsityötaituri Seljan virkkaaman liinan seurana kotimaisen Desicon pöytäkynttilät.

 

Ikkuna3

Kädentyöntaitoa löytyy runsaasti myös Turusta ja turkulaista puusepäntyötä edustaa Olin Designin Sebastian Olinin kaunis ja yksinkertainen Viiste-penkki, joka tarjoaa mainion esittelyalustan Risto Kemppen suunnittelemalle ja valmistamalle kynttilänjalalle sekä lahtelaisen Gof:n istuintaljalle.

Tapio Anttilan Mixrack on viime vuosina ollut sisustusblogien kestosuosikki, eikä suotta, sillä se on monikäyttöinen ja muotoilultaan ajaton.

Ikkuna4

Kynttilöissä kestosuosikkimme on kotimainen Desico, jonka pöytäkynttilöiden alle Verso-designin huopaiset pannunaluset ovat oivalliset. Kynttilänjalat ovat Janne Pessisen käsialaa, ja kantavat nimeä WooDoo.

Odotamme jo lähestyvää joulua. Tunnelmia ja tuoksuja. Toivomme lunta, pakkasta ja kaunista, matalaa talvivaloa.

 

This entry was posted in Blogi. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.