Tunnetko Tikaun?

Jos et, Tikau on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Jos tunnet, on sen joulu varmasti tervetullut.
Tikau-sana pohjautuu hindin kieleen ja tarkoittaa pitkäkestoista tai kestävää. Tikaun tuotteet eivät ole tehdasvalmisteisia, vaan pyrkimyksenä on tarjota Intian maaseudulla asuville mahdollisuus työskennellä kotonaan tai kotikylissään. Tikaussa pidetään tärkeänä tukea ja säilyttää näillä alueilla sukupolvelta toisille siirtynyttä käsityöperinnettä, ja käsityöelinkeinon harjoittamisen mahdollisuutta.
Sen tuotteet ovat pääosin luonnon raaka-aineista, kuten värjäämättömästää villasta, luomupuuvillasta (orgaaninen puuvilla), kaislasta, juutista sekä banaanikuidusta valmistettuja. Osa niistä valmistetaan myös kierrätetyistä materiaaleista.
Jokainen tuotteista on taatusti yksilöllinen, ja kaikissa niissä on tekijänsä nimikirjaimet, jotkakertovat kyseisen tuotteen alkuperästä. Tikau siis pyrkii yhdistämään paikallisen estetiikan, käsityöperinteen, ympäristöllisen kestävyyden ja yhteisökaupan suorassa yhteistyössä paikallisten käsityöläisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Tikau on kokoelma käsintehtyjä kodin sisustustuotteita ja asusteita Intiasta. Mallisto koostuu mm. matoista, peitteistä, koreista, laukuista, huiveista ja sesonkituotteista kuten joulukoristeista.

Me ihastuimme Tikaun tuotteisiin ja jouluun siinä määrin, että Divaanissa toimii nyt Tikau Pop-Up Store. Tulkaa ihmeessä tutustumaan, tai laajentamaan jo alkanutta tuttavuutta Tikaun jouluun!

tikau2

tikau3

tikau4

tikau6

tikau5

tikau7

tikau8

This entry was posted in Blogi. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.